Snoeien en rooien

Het snoeien of rooien van bomen is soms een lastige klus.

Met name wanneer grote bomen dicht op de bebouwing staan is het raadzaam de hulp van een vakman te vragen. Hofkamp heeft de benodigde materialen en de ‘know how’ in huis.

Snoeien van bomen, hagen, rozen en heesters

Strakke hagen en heesters en goed gesnoeide (fruit)bomen zijn een lust voor het oog. Ieder soort vereist een specifieke aanpak. Sommige bomen en stuiken kunnen het hele jaar worden gesnoeid terwijl dat bij andere beslist niet het geval is. Denk bijvoorbeeld aan de druif. Wanneer in het voorjaar de sapstroom op gang is gekomen en u de druivenstruik nog zou snoeien, kan deze letterlijk doodbloeden.

Bomen hebben de neiging om maar door te groeien en groter te worden dan de bedoeling is. Zo’n boom neemt te veel ruimte in, verdringt andere begroeiing, komt te dicht bij uw woning, de buren of bij de straat. Dan moet er gesnoeid worden, maar dat moet wel vakkundig gebeuren want het uiterlijk van de boom en haar vitaliteit mogen niet worden aangetast. Goed snoeien is dus meer dan takken afzagen. Hofkamp snoeit niet in het wilde weg, maar verwijdert de juiste takken zodat de boom ook na jaren nog zijn karakteristieke uiterlijk behoudt en in de omgeving past.

Tijdens het snoeien staat veiligheid voorop, zowel voor de omgeving als voor de snoeiers zelf. De medewerkers van Hovenier Hofkamp hebben de juiste (klim)uitrusting en zijn getraind en ervaren.

Rooien van bomen

Een oude verzwakte of instabiele boom kunnen wij vaak weer opkalefateren, maar dat lukt niet altijd. Soms is herstel geen haalbare kaart. De boom is te veel verzwakt of zelfs al dood. Zo’n boom moet geveld worden, gerooid. Zeker voor een grote, zware boom is vakkundig en veilig handelen een vereiste. De takken en de stam worden waar nodig in stukken gezaagd en met de stobbenfrees kunnen wij tevens de stronk uit de grond verwijderen. Indien noodzakelijk zetten wij een hoogwerker of klimgereedschap in.

Kloofmachine

Trilplaat en stenenknipper

Verticuteer­machine