Aanleg en Renovatie

Aanleg

De basis van een mooie tuin is het maken van een plan. Het is belangrijk dat vormgeving, materiaalgebruik en beplanting een harmonieus geheel vormen en bij de woning passen. Het tuinontwerp is het raamwerk waarbinnen de tuin zich ontwikkelt. Hofkamp luistert naar uw wensen en maakt met u een plan voor een sfeervolle functionele en praktische tuin. Wanneer u bijzondere wensen hebt is het ook mogelijk om samen te werken met een tuinarchitect.

Renoveren van uw tuin, de moeite waard!

Bij het betrekken van een nieuwe woning is het leuk om naast het interieur ook uw tuin opnieuw in te richten, zodat deze aan uw smaak en gebruikswensen voldoet.

Denk ook aan de staat van uw tuin wanneer u van plan bent uw woning te verkopen, want een goed aangelegde en goed onderhouden tuin verhoogt de verkoopwaarde. Huis en tuin kunnen op de potentiële koper maar één maal een eerste indruk kan maken, dus vergeet de voortuin niet.

Tuinen die enkele decennia geleden zijn aangelegd zijn vaak wel toe aan een make-over. Bomen en struiken in bestaande tuinen worden vaak erg wild en te groot, omdat de eigenaar niet goed durft te snoeien. Natuurlijk is het niet nodig om iedere vijf of tien jaar de nieuwste tuintrends te volgen, maar heide en grindtegels kunnen toch wel eens plaats maken voor een moderner concept.

Bespreek uw wensen eens met Hofkamp. Uw hovenier kan de eisen en wensen met u bespreken en vertalen naar een concreet plan. Soms kunnen bestaande elementen en planten voor een deel worden hergebruikt. Wanneer u niet kiest voor een grondige renovatie, kan het aanbrengen van enkele nieuwe elementen ook al een prachtig effect te weeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe sierbestrating, een overdekt terras, een mooie kleurborder border of een prachtige vijver.

Kloofmachine

Trilplaat en stenenknipper

Verticuteer­machine